Управителят на Фондация „Съдебни заседатели“ Мимо Гарсия е организатор на Европейския ден на съдебните заседатели за 2023 г., който ще се празнува за пръв път в България, и на конференцията на Европейската мрежа на асоциациите на съдебните заседатели (ENALJ), която ще се проведе за първи път в България между 12 и 14 май 2023 година

Управителят на Фондация „Съдебни заседатели“ Мимо Гарсия е организатор на Европейския ден на съдебните заседатели за 2023 г., който ще се празнува за пръв път в България, и на конференцията на Европейската мрежа на асоциациите на съдебните заседатели (ENALJ), която ще се проведе за първи път в България между 12 и 14 май 2023 година. 


Скъпи приятели,
Тази година Европейската мрежа на асоциациите на съдебните заседатели (ENALJ) ще чества Европейския ден на съдебните заседатели и ще проведе съпътстващата го конференция именно в нашата прекрасна България!

Когато миналата година в Познан, Полша споделях на колегите, че някой ден трябва да дойдат и у нас, защото ще сме много щастливи, ако сме домакини на подобно важно мероприятие, дори и не допусках, че те така радушно ще възприемат идеята ми и през май 2023 г. тя ще се осъществи.
Сега в качеството ми на организатор (без съмнение, това е честта на живота ми!), освен безкрайна радост, ме спохожда и притеснението дали ще се справя със задачата всеки детайл да бъде изпипан, но съм убеден, че щом сме положително настроени, то неминуемо всичко ще се нареди добре.

Поканвам Ви да следите сайта, специално създаден за събитието: https://euday2023.eu и стискайте палци!

—  Съдебен заседател Мимо Гарсия
/Учредител и управител на Фондация „Съдебни заседатели“/