Европейският ден на съдебните заседатели: 12 – 14 май 2023 г. София, България

Управителят на Фондация „Съдебни заседатели“ Мимо Гарсия е организатор на Европейския ден на съдебните заседатели за 2023 г., който се празнува за пръв път в България, и на конференцията на Европейската мрежа на асоциациите на съдебните заседатели (ENALJ), която се проведе за първи път в България между 12 и 14 май 2023 година. 


Скъпи приятели,
През май 2023 г. Европейската мрежа на асоциациите на съдебните заседатели (ENALJ) чества Европейския ден на съдебните заседатели и проведе съпътстващата го конференция именно в нашата прекрасна България!

Когато през 2022 г. в Познан, Полша споделях на колегите, че някой ден трябва да дойдат и у нас, защото ще сме много щастливи, ако сме домакини на подобно важно мероприятие, дори и не допусках, че те така радушно ще възприемат идеята ми и само година по-късно тя ще се осъществи.
В качеството ми на организатор (без съмнение, това е честта на живота ми!), освен безкрайна радост, ме спохождаше и притеснението дали ще се справя със задачата всеки детайл да бъде изпипан, но съм убеден, че всичко се нареди добре.

https://euday2023.eu е сайт, специално създаден за събитието. Сайтът вече е архивен.

—  Съдебен заседател Мимо Гарсия
/Учредител и управител на Фондация „Съдебни заседатели“/


Пресконференция в БТА на Фондация „Съдебни заседатели“ (12.05.2023 г.)


Конференция на Европейската мрежа на асоциациите на съдебните заседатели, която се проведе за първи път в България (13.05.2023 г.)